Nátěr balotinou - senzace!?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra DIY projektory -> Projekční plochy

šaman Odpovědět s citátem
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: út leden 24, 2006 5:03 pm    Předmět: Nátěr balotinou - senzace!?

Uzivatel kovo.hemil poskytl následujici fotky, kde pouzil jako projekcni plochu balotinu. Jde o velmi drobne kulicky, podrobnosti jsou http://www.dvlachy.ic.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=22&start=15

Podle mne, je vysledek super, posudte sami:

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky

milink Odpovědět s citátem
Začátečník
Začátečník

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2006 8:12 am    Předmět: Pujde to i na Tupplur?

... a myslíte, že to půjde i na Tupplur tak aby se dalo plátno srolovat nebo balotina vytvoří pevnou vrstvu, ktera by pak popraskala?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

kovo.hemil Odpovědět s citátem
Expert
Expert

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2006 11:57 am    Předmět:

no to pochybuju rolovat by se to asi nedalo je to spíše na pevný podklad.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky

Demostenes Odpovědět s citátem
Moderátor
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2006 12:53 pm    Předmět:

No, klasicky platna posypany balotinou se daji rolovat. Ale to na to asi lepi nejakou barvou, ne primalexem Smile

Haniz Odpovědět s citátem
Začátečník
Začátečník

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2006 1:44 pm    Předmět:

primalex byla krizovka, rychlokva?ka, ale funguje, lepší ne? drátem do oka. taky by mě zajímalo jakou barvu nebo lepidlo použít na autoplachtu, bude napevno na rámu. jo a taky by mě zajímalo jak moc jemnou tu balotinu máš, typ té co mám nevím z hlavy, pytel je v gará?i u ?vagra, ale vypadá to jako sádra, takový prášek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky

Expert
Expert

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2006 4:03 pm    Předmět:

no ta balotina je jak prášek proteče sítkem jak nic no a ten nános na plátno to by musela bejt asi plastická barva ale horšíje jak se to bude rolovat tak ta balotina má tendenci vypadávat . já jsem radši zvolil pevnou desku na ůkor velikosti cca 2m úhl. a shovávám to do stropu pokud někdo bude mít zájem pošlu fota konstrukce.

milink Odpovědět s citátem
Začátečník
Začátečník

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2006 5:59 pm    Předmět:

kovo.hemil napsal:
no ta balotina je jak prášek proteče sítkem jak nic no a ten nános na plátno to by musela bejt asi plastická barva ale horšíje jak se to bude rolovat tak ta balotina má tendenci vypadávat . já jsem radši zvolil pevnou desku na ůkor velikosti cca 2m úhl. a shovávám to do stropu pokud někdo bude mít zájem pošlu fota konstrukce.

Rozhodně zájem je. Laughing

Jessie Odpovědět s citátem
Expert
Expert

PříspěvekZaslal: čt leden 26, 2006 11:42 pm    Předmět:

Tak me napadlo - obecne je znamo ze pro zvyseni kontrastu se pouziva platno trochu do seda nebo do stribrna - jak myslite ze by to vypadalo kdyby se do ty podkladovy barvy vrazilo trochu stribranky nebo se udelala do seda - myslite si ze by to melo nejaky pozitivni vliv na kontrast aniz by to zmenilo priliz odstiny barev nebo jas?
Ps:Nemate nekdo nejaky odkaz na prodejce balotiny?

Expert
Expert

PříspěvekZaslal: pá leden 27, 2006 12:14 pm    Předmět:

no ta stříbřitá barva by chtěla vyzkoušet až bude čas tak to zkusím jinak barva co jsem použil je COVAPLUS VINYL MATT EMULSION je použitelná na zdivo, sádrokarton , omítka a pod. 98 procent bělosti. co se tíče projekce moc na kvalitu obrazu nekoukejte protože to už promítám s tím fresnelem 550 a objektivem 300mm s přidanou mínus čočkou taky jsem musel o kousek zoomem zmenšit obaz protože na 5m to bylo furt větší taky když se na ty fota zadíváte projektor není nikde vidět. budu muset shánět ten objektiv tesar na f 500 kdyby někdo věděl tak at dá vědět beru. podle toho co psal haniz jaké použil díly na stavbu společně stou balotinou musí mít obraz přímo bombovej.

Expert
Expert

PříspěvekZaslal: pá leden 27, 2006 12:20 pm    Předmět:

jo a ta balotina já jí koupil VDZ S.A.R. ,s r o sokolovská 55,81 praha 8 tel 222322346 myslím že mají 4 druhy já kupoval tip MB.1.B2. T (P)

Jessie Odpovědět s citátem
Expert
Expert

PříspěvekZaslal: út únor 07, 2006 3:58 pm    Předmět:

Kolik si tak myslite ze by mohl byt idealni rozmer tech kulicek balotiny - nekde mam pocit to prodavaj i trideny. Mam strach, aby kdyz bude moc jemna tak aby to nebylo moc smerove nebo naopak.

maestrum Odpovědět s citátem
Expert
Expert

PříspěvekZaslal: st únor 08, 2006 3:02 pm    Předmět:

Předpokládám, že čím jemnější, tím lepší. Někde jsem četl , že při větší hrubosti balotiny mají tendenci pixely se rozmazávat.
[/b]Mě by ale zajímalo, jestli se to spíš míchá do barvy, nebo se tím nátěr posype. U výrobce dopravních značení píšou, že by balotina měla být v barvě z cca 40%.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky

Expert
Expert

PříspěvekZaslal: st únor 08, 2006 3:20 pm    Předmět:

když jsem to zamíchal do barvy tak to ztratilo efekt odrazu ve firmě kde dělají značky mě bylo zděleno že mají spec ma?inu která to tam natlačí pod tlakem takže nezbejvalo ne? cukrovat. jo a ta hrub?í balotina by asi více rozmazávala pixely u téhle to taky rozma?e ale hrozně nepatrně.

Smith Odpovědět s citátem
Začátečník
Začátečník

PříspěvekZaslal: út únor 21, 2006 3:50 pm    Předmět: ja to tam dostat (clanek)

?Kulky?
Pojem ?balotina?, ?skleněné perle? či ?skelný posyp? již mnoho z vás slyšelo při více méně odborných jednáních o retroreflexi vodorovného dopravního značení. Co si pod tímto pojmem představuje laická
veřejnost nemusíme vysvětlovat. Hlavní funkcí je samozřejmě dosáhnutí
maximální odrazivosti světelného paprsku při pohledu z automobilu. To znamená to, co v čáře na silnici v noci svítí je balotinový - skelný dodatečný posyp.
Ale ne vždy je balotina vpravena do prvotního materiálu (barvy či plastu) správným postupem a tím není plně využito lomu světla. Co to znamená v praxi? Balotinu lze vpravit do materiálu dvojím způsobem. Za prvé jako dodatečný posyp a za druhé vmíchat do nanášeného materiálu. Pro dodatečný posyp lez použít balotinovou pistole, kde balotina tryská do naneseného materiálu pod tlakem, případně sypátko, kde volně rozsypáváme balotinu nad povrchem. Tento způsob ovšem nezaručí pravidelné rozmístění perel na ploše a dochází k trv. ?špinavému efektu?, kdy v místech s vyšším obsahem balotiny plocha ?edne (pozor, přes toto ?ednutí je retroreflexe zachována). Hrozbou v použití ?sypátka? je také práce při velkých venkovních teplotách, kdy ne? dopadne posyp do barvy, vytvořila barva na povrchu jemný povlak a perly se chytí jen částečně a po puštění plochy do provozu brzo vypadají.
Balotinovou pistolí lze nanést perly i do barvy, která vytvořila slabý povlak díky vysoké teplotě. špatným jevem pistole je moc hluboké zaboření ?kulek? do naneseného materiálu a zbytečně velké množství nasypaného materiálu. Nejideálnějším případem je soustava dvou gumových válců, mezi které se balotina sype a jejich otáčením pravidelně
a rovnoměrně padá do barvy či plastu. Vmíchání perel přímo do nanášeného materiálu lze využít především u dlouho?ivotných materiálů, kdy perly uchycené uvnitř plastu postupně provozem vylézají na povrch a zaručují retroreflexi i po 4 - 5 letech. Přesné procento vmíchané balotiny je tajemstvím každého výrobce, popř. aplikátora.
Kvalita balotiny je jednou z rozhodujících záležitostí v konečném výsledku vodorovného dopravního značení. každý výrobce barvy či plastu má s výrobkem schválen i odpovídající druh balotiny.Tento druh prošel všemi zkouškami a není možné to měnit. Proto doporučujeme objednat k použitému základnímu materiálu vždy a pouze balotinu dle certifikačního listu barvy či plastu. Odpovídající balotina má správnou velikost, správné příměsy zdrsňovadla apod.
V případě, že jste objednali patřičný skelný posyp, po přijetí dodávky zkontrolujte, jestli vám skutečně bylo dodáno zboží, které jste objednali. Jednak musí být označen krycí obal názvem a velikostí, jednak musí odpovídat materiál v obalu nápisu na něm. Rozhodně stojí za zkoušku
namátkou z každé dodávky odebrat vzorek a pod lupou nebo mikroskopem se podívat, zda jsou tam obsažené skleněné perličky např. velikosti 100 - 500 m a ne navíc 20 nebo 30% skelného prachu.
vždy? prach jste nechtěli, ani jste si ho nezaplatili.
Jako perličku na konec bych chtěl uvést nejkrásnější slovo, které jsem pro dodatečný posyp slyšel z úst naprosto neznalé kolegyně, která nám dělá překladatelku. Na leto?ním Roadware v Praze, snažíc se přeložit německou nabídku balotiny, přišla celá vyděšená, že pán jí chce prodat nějaké ?kulky?.

Demostenes Odpovědět s citátem
Moderátor
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 07, 2006 1:05 pm    Předmět:

Tak me napadlo, co pouzit nejakou tu bilou desku (jak nekdo navrhoval, ze slusne odrazi, uz si nepamatuju jak se to jmenovalo) a na tu nejakym redenym lepidlem (hercules) tu balotinu prilepit?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra DIY projektory -> Projekční plochy
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Choose Display Order
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
User Permissions