| |
| supec |
|
Uživatel

|
Zaslal: so červen 02, 2007 1:08 am Předmět: |
| |
| podle mě balotina odrazi cast a cast odrazi podklad, kdyby jenom ostrila a vsechno odrazel podklad, tak by mnozstvi odrazenyho svetla nazpet zustalo stejny ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
| check |
|
Moderátor

|
Zaslal: so červen 02, 2007 7:43 am Předmět: |
| |
| Tam de o to, že balotina je kulatá a když ji nasypeš na podklad za mokra, tak i ten podklad je kulatej (vypouklej) - vlastně reflektor. Balotina (komplet s podkladem) většinu světla, co přijde, pošle zpátky, tím směrem odkud přišlo. Světelný zisk je jenom při pozorování od zdroje světla (objektivu), z jiných úhlů je naopak patrný úbytek jasu oproti normálu. Ono to světlo se vzít někde musí... |
|
| Návrat nahoru |
|
| kovo.hemil |
|
Expert

|
Zaslal: so červen 02, 2007 11:21 am Předmět: |
| |
Na tom podkladu hodně záleží. Použil jsem barvu 98 procent bělosti a na to zasypal balotinu a taky oproti jinejm to zářilo ,až moc. Možná že by chtělo zkusit podklad stříbro šedej a nebo tak něco já už se k tomu nedostal  |
|
| Návrat nahoru |
|
| swommer |
|
Uživatel

|
Zaslal: ne červen 03, 2007 12:14 am Předmět: |
| |
| Na LL nekdo pouzil chromovy sprej (na nejakou desku). Pry je to lepsi nez zed... |
|
| Návrat nahoru |
|
| Kopi. |
|
Moderátor

|
Zaslal: ne červen 03, 2007 11:13 am Předmět: |
| |
| Jo to jsem zkoušel, efekt je podobnej tomu co jsem popisoval u toho luminoforu z vnitřku obrazovky. Je to prostě moc směrový. Když to nasměruju na sebe, tak je to paráda, ale jakmile se to trochu odchýlí, je to v háji. Ještě budu dělat pokusy, že to fouknu bílou barvou lehce přes to, třeba to pomůže... |
|
| Návrat nahoru |
|
| supec |
|
Uživatel

|
Zaslal: ne červen 10, 2007 8:18 pm Předmět: |
| |
mi asi jebne, nevim co delam spatne, ale ta balotina mi asi nefacha:(
dole jsou fotky, jediny, kde je videt nejaky zlepseni je priblizne v ose objektivu, ale je to dost smerovy:( Jinak je jas a kontrast srovnatelnej s Tupplurem:(
zkousel jsem to primichat do latexu, to je taky naprd. Pak jsem zkousel cukrovani, ale taky na nic, vysledek je na fotkach (navic je to dost flekaty). Obraz mam zatim nedoostrenej, ale to s tim nesouvisi...
mela by to byt balotina 159S, 1-50um, jestli me ve wiste nevypekli
 |
|
| Návrat nahoru |
|
| check |
|
Moderátor

|
Zaslal: ne červen 10, 2007 8:41 pm Předmět: |
| |
| Jo, to je presne ono, smerovost az na pudu. |
|
| Návrat nahoru |
|
| supec |
|
Uživatel

|
Zaslal: po červen 11, 2007 7:03 am Předmět: |
| |
| tak jsem jeste vecer oklepal prebytecnou balotinu, mel jsem toho tam moc, smerovy je to furt, ale fleky skoro zmizely... uspech je jenom castecnej |
|
| Návrat nahoru |
|
| Demostenes |
|
Moderátor

|
|
| Návrat nahoru |
|
| check |
|
Moderátor

|
Zaslal: út červen 12, 2007 12:54 pm Předmět: |
| |
| Nejde o to, že někdo nekoukal kolmo, ale ono se u toho ani nedá ležet. Víc lidí se k objektivu taky těžko nacpe. |
|
| Návrat nahoru |
|
| Trinom |
|
Administrátor

|
Zaslal: út červen 12, 2007 2:21 pm Předmět: |
| |
Ta směrovost by se dala srovnat jen zvětšením zvdálenosti mezi projektorem a plátnem. Tak, aby se do "úhlu odrazu" vešli všichni pozorovatelé... _________________ .
Kopiho a můj starý projektor
LED verze |
|
| Návrat nahoru |
|
| check |
|
Moderátor

|
Zaslal: út červen 12, 2007 6:10 pm Předmět: |
| |
| Spíš menším únikovým úhlem světla z objektivu - menší LCD nebo delší objektiv. Obojí, jak známo, nepřátelské DIY. |
|
| Návrat nahoru |
|
| Choose Display Order |
|
| User Permissions |
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
RSS Kanál
Skin Created by: Sigma12 Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
|
 |